بازی کردن با موها
یکی از عادات بدی که برخی از افراد دچار آن هستند بازی با موهایشان است که علاوه بر آسیب زدن به موها می تواند وسواس ها رفتاری را نیز در پی داشته باشد. آیا شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که با موهایشان بازی می کنند؟
آیا می دانید وقتی تعدادی از تار موهای خود را ۲ تا ۳بار به دور انگشت خود میپیچید و یا با موهای خود مرتباً بازى چه اتفاقی میافتد؟
این کار میتواند موهای شما را مستعد آسیب دیدن کند. هرچهقدر موها بیشتر کشیده شوند احتمال آسیبپذیر شدن آنها بیشتر میشود. البته بعضی نیز این کار را انجام میدهند تا به نوک موهایشان نگاه کنند و موخورههای آنها را جدا کنند اما باید بدانید این کار فایدهای ندارد. بهترین کار برای درمان موخوره این است که از یک کاندیشنر با پایه پروتئین استفاده کنید تا تارهای موی شما بیشتر از آنکه آسیب ببینند ترمیم شوند. و یا می توانید یک لاین درمانى براى پایین موهای خود استفاده کنید.
عادت به بازی کردن با موها یک وضعیت روانی خاص است که در بعضی موارد حتی می تواند منجر به طاسی یک قسمت از سر گردد و علامت شناسایی آن شکستن موها در اندازه های مختلف می باشد.
متاسفانه درمان این حالت به خصوص در افراد بزرگسال و خانم های جوان مشکل است. برای درمان این مشکل نیاز به مشاوره با روانپزشک وجود دارد.
مویی که جدار آن شکست و آسیب دیده باشد قابل ترمیم نیست و به عبارت دیگر نمی توان شکستگی های ایجاد شده را به هم چسبانید و تنها رشد موها و جانشین شدن موهای جدید به جای موهای آسیب دیده امکان پذیر خواهد بود.
در برخورد با موهای آسیب دیده باید تلاش کرد تا آسیب دیدگی گسترش نیابد و سعی کنیم مو های خود را به بهترین نحو نگه داریم تا دچار ریزش نشوند که برای این کار ابتدا باید علل آسیب دیدگی موها را شناسایی نمود و سپس برای برطرف نمودن آن تلاش کرد.
یکی از راهکارها استفاده از شامپوهای ملایم جهت شست و شوی موها است. همچنین فرد باید دفعات شست و شو را تا حد امکان کاهش داده، پس از شامپو زدن از مواد نرم کننده مو استفاده نماید و به طور معمولی از لوسیونها و روغنهای چرب کننده مو استفاده نمائید.
برای این کار بهترین مواد نرم کننده آنهایی هستند که حاوی پروتئین های تجزیه شده یعنی اسید آمینه می باشند. اما ابتداییترین نکته در اینجا این است که شما عادت بازی کردن با موها را ترک کنید. حتی برای خشک کردن این گونه موها نباید از سشوار استفاده کرد مگر اینکه با درجه کم و فاصله زیاد آن را به کار برد.
گفتنی است؛ موی آسیب دیده را نباید ماساژ داد و یا زیاد برس کشید و برای شانه کردن آنها نباید از شانه های پلاستیکی که دارای جدار برنده هستند یا از برس های فلزی نوک تیز که باعث خراش موها می شوند استفاده کرد.
همچنین عادت به بازی کردن با موها می تواند سبب بروز مشکل وسواس کندن مو شود و در این حالت دیگر مو نیست که می ریزد، بلکه خود فرد آنها را می کند. در این حالت ممکن است فرد در بخشی از سر خود دچار طاسی شود.